Schrijvers Blok

Wil je meer inzicht in je eigen gedachte- en gedragspatronen? Aan de hand van inzichten uit de psychologie, filosofie en creatieve therapie, gaan we aan de slag in ons eigen dagboek om zo een schrijfroutine te ontwikkelen.

Naast oefening staat plezier in schrijven voorop!

In een steeds complexer wordende wereld, waarin we op hoog tempo meedraaien in allerlei taken en rollen, is zelfkennis en reflectie wellicht nog meer nodig dan ooit. Een manier om hierin te groeien is het bijhouden van een dagboek. Een dagboek helpt je meer inzicht te krijgen in gedachtepatronen en gedrag, omdat je met vertraging kijkt naar wat jou bezig houdt en dit vastlegt. Ook bied je dagboek een veilige plek om het gesprek met jezelf aan te gaan en jouw innerlijke wereld concreter te maken. Bewustwording is een mooie stap in het bouwen van keuze vrijheid en regie nemen over je eigen reacties. Los daarvan is schrijven leuk en er zijn nog tal van andere voordelen.

Maar wat schrijf je dan op? Deze cursus inspireert en geeft praktische opdrachten om je te ondersteunen in het ontwikkelen van een eigen schrijfroutine. We putten daarvoor uit de psychologie, filosofie en creatieve therapie. We gaan aan de slag met (creatieve) opdrachten, opdrachten voor thuis en uitwisseling met elkaar.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
– Psychologie van schrijven
– Romantiek & Poëzie
– Filosofie & Zwaarte
– Creativiteit & Speelsheid
– Thuiskomen & Jouw Droom

Tijdens schrijvers blok komen we 5 weken samen en helpen we elkaar om de schrijfroutine meer vorm en diepgang te geven. Een plek voor reflectie en gezelligheid. Met Ingrid!

Kosten: € 67,50 voor 5 avonden (alleen als geheel te volgen)

20:00 – 21:30u Schrijvers blok – (gedurende 5 weken, start: 29-3) | Caetshage Zolder

Data: 29-3/5-4/12-4/19-4/26-4