Programma

Frøbelen

Ruimte voor verbinding & creativiteit

Met Frøbel & Vlegt willen we een plek zijn, waar kinderen zich vrij voelen om te creeëren en te spelen. Hun fantasie de vrije loop te laten. We hebben dat nu gevonden bij Caetshage, waarmee het ontzettend leuk samenwerken is! Naast het concrete maken met kinderen, willen we ook volwassenen prikkelen. Door het gesprek, dans, muziek. Daarom gaan we experimenteren met een gevarieerd, kleinschalig aanbod van activiteiten. Dat is voor nu; (mini-) frøbelen, improvisatie dans, haken, Boeken Club, gesprek met filosofisch karakter & zinnenprikkelend schrijfwerk. Je kunt je steeds per activiteit aanmelden, via info@frobelvlegt.nl of via Marloes of Ingrid zelf. Als je vaker mee wilt doen, alleen maar leuk; we reserveren plek in overleg.

Frøbelen

Iedere maandag verwelkomen we kinderen (tussen de zes en twaalf jaar) in onze Frøbelsessie, om te werken met een materiaal. Even lekker met de handen bezig zijn en hun fantasie de vrije loop te laten. Het hoeft allemaal niet zo perfect.

Al dan niet met een creatieve opdracht, gaan we aan de slag met klei, wol, hout, natuurlijk spul, poëzie, aquarel of een mix ervan. Iedere maand werken we met een ander materiaal. Voor kinderen die ervan houden te dromen, frummelen en doen. En kinderen die dat graag zouden willen, maar nog niet helemaal durven. En dat wat is gemaakt, mag natuurlijk mee naar huis! Houd de website in de gaten voor het keuze materiaal van de maand. En als je wensen hebt voor materialen; laat het weten!

Voor wie: kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar.
Wat: Frøbelen met fantasie en verschillende materialen
Waar: Zolder Caetshage
Wanneer: iedere maandag
Hoe laat: 15.00 tot 16.00 uur
Kosten: €10, – per kind . Er is plek voor zes kinderen. Graag vooraf aanmelden.

Dansen

Improvisatie dans voor volwassenen

Spelen. Alleen of samen. Je lichaam als instrument. Zonder woorden. Dat vormt de essentie van de improvisatie lessen. We gaan op zoek naar de lichamelijke ervaring, het plezier in het bewegen, de fysieke communicatie. Even uit je hoofd en voelen wat er leeft in je lichaam.
In deze lessen krijg je alle ruimte om hiernaar te luisteren en misschien zelfs te gebruiken in je dans. Het mag klein en intiem zijn, maar ook wild en groots. Alles is welkom.

Tijdens de lessen krijg je verschillende simpele opdrachten om alleen, of in samenspel, de ruimte in en om je lichaam te ontdekken. Samen werken toe naar het laatste half uur vrij ‘jammen’ (vrije improvisatie dans, met de optie in- en uit te stappen en even te observeren).

Danservaring is niet nodig. Wel is het fijn als je in staat bent op sokken of blote voeten te dansen.

Voor wie: volwassenen die van dansen houden (ervaring is niet nodig)
Waar: de grote zaal in het Z Café, Ridderstraat 4, Culemborg
Hoe laat: 20:00 tot 21:15
Wanneer: maandagavonden
Kosten: €12,- per persoon. Graag vooraf aanmelden.

Filosoferen

Filosofie als instrument om met elkaar in gesprek te gaan over maatschappelijke, menselijke vraagstukken. In deze complexe wereld ligt er een behoefte om een eigen perspectief te vormen. Wat vind ik van wat er gebeurt om me heen? Het vormen van een standpunt geeft houvast. Soms zoveel, dat we niet meer in staat zijn te luisteren naar de ander. Uit verbinding gaan en meer en meer ingraven in onze eigen schulp.

Een open dialoog voeren, vragen stellen, luisteren en nieuwsgierig zijn naar de ander; het levert zoveel moois op. En ook juist hierdoor kan je eigen mening worden bijgesteld, milder worden, ruimte bieden voor dat mensen en gebeurtenissen complex in elkaar steken. Het even niet weten.

Onze wens is het delen van verschillende perspectieven, in gesprek gaan, daar willen we een uitnodiging toe doen. Soms nodigen we daarvoor een gastspreker uit, die op een thema ervaren is, door levenservaring of onderzoek bijvoorbeeld. Maar uitgangspunt is dat iedere deelnemer mee mag doen. 

Iedere Filosofie avond staat een vraag centraal. Bijvoorbeeld: Wat is armoede? Wat is creativiteit? Wat is spirituele groei? Wat is verbinding? Gekaderd in het nu en plaats (Culemborg, Nederland). Als je zelf ervaren bent in een thema, of graag een vraag wil aandragen; van harte welkom om dat te doen! Neem dan contact met ons op.

Wie: Ingrid
Waar: Zolder Caetshage
Hoe laat: 20 uur tot 21.30 uur
Wanneer: woensdagavonden
Kosten: €10, – per persoon. Er is plek voor 8 personen. Graag vooraf aanmelden.

Schrijvers Blok

In een steeds complexer wordende wereld, waarin we op hoog tempo meedraaien in allerlei taken en rollen, is zelfkennis en reflectie wellicht nog meer nodig dan ooit. Een manier om hierin te groeien is het bijhouden van een dagboek. Een dagboek helpt je meer inzicht te krijgen in gedachtepatronen en gedrag, omdat je met vertraging kijkt naar wat jou bezig houdt en dit vastlegt. Ook bied je dagboek een veilige plek om het gesprek met jezelf aan te gaan en jouw innerlijke wereld concreter te maken. Bewustwording is een mooie stap in het bouwen van keuze vrijheid en regie nemen over je eigen reacties. Los daarvan is schrijven leuk en er zijn nog tal van andere voordelen.
Maar wat schrijf je dan op? Deze cursus inspireert en geeft praktische opdrachten om je te ondersteunen in het ontwikkelen van een eigen schrijfroutine. We putten daarvoor uit de psychologie, filosofie en creatieve therapie. We gaan aan de slag met (creatieve) opdrachten, opdrachten voor thuis en uitwisseling met elkaar.

Tijdens schrijvers blok komen we 5 weken samen en helpen we elkaar om de schrijfroutine meer vorm en diepgang te geven. Een plek voor reflectie en gezelligheid.

Wie: Ingrid
Wat:
Schrijven in je eigen (dag-)boek door middel van opdrachten
Waar: Zolder Caetshage, Caetshage 1, Culemborg
Hoe laat: 20 u – 21.15 u
Wanneer: Woensdagavond (vanaf 29 maart)
Kosten: €67,50, – pp voor 5 weken. Er is plek voor 8 personen. Graag vooraf aanmelden. Dagboek inbegrepen in de kosten.

Intiem akoestisch

Af en toe nodigen we mensen uit om te komen jammen. Vanuit de wens om muziek te maken. Kleinschalig en intiem.  Maar vooral, laat de muziek ons verbinden. De ene keer komt de een met een stukje muziek, de ander de ander weer. En de rest vult aan. Beetje gitaren, beetje ritme maken, beetje samen zingen. Zie oproep via Instagram. @frobelvlegt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *